Je kunt kiezen tussen een duimrelease, polsrelease of en kantelrelease

Duimrelease

Je schiet met een duimrelease door met je duim volledig over de trekker heen spanning op te bouwen totdat de release vanzelf afgaat. Dus niet door middel van zo hard mogelijk op de trekker te duwen. Als je release niet vanzelf afgaat, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat het release niet goed staat afgesteld. Lees altijd de beschrijving zodat je weet hoe je dit het beste kunt doen. Het kan ook zijn dat je treklengte te lang is. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken wanneer het release niet afgaat. Bij Elzinga Archery kunnen we u uitleggen hoe dit precies in zijn werk gaat.

Duimrelease

Polsrelease

Polsrelease

Een polsrelease wordt vaak als eerste gekocht, omdat deze wat goedkoper is dan andere soorten releases. Het release is een duur onderdeel van je compound uitrusting en tevens het belangrijkste onderdeel van het compound schieten. Het is iets waar je juist niet op zou moeten besparen. Voor sommige mensen werkt een polsrelease, maar niet voor iedereen.
Peter Elzinga is ervan overtuigd dat als je de eerste dag op 5 meter durft te gaan staan met een duim- of kantelrelease en leert te begrijpen hoe deze werkt, je echt veel punten gaat winnen bij het compound schieten.

Kantelrelease

Peter schiet al jaren met dit release en vindt het nog steeds erg fijn. Door het kantelrelease kun je echt leren hoe een release hoort te werken, tenzij de werking van een ander release je goed wordt uitgelegd. Ook in de wind kun je met het kantelrelease het beste uit de voeten; wel zal je er even aan moeten wennen. Het kantelrelease is een release waarmee mensen vaak niet de eerste stap durven te zetten, omdat het niet als veilig wordt gezien. Juist bij dit release is het niet de bedoeling het schot te bepalen. Bij Elzinga Archery kunnen we u uitleggen hoe dit precies in zijn werk gaat.